Aproape 10.000 de cazuri de rujeola au fost confirmate de la inceputul epidemiei

Aproape 10.000 de cazuri de rujeola au fost confirmate de la inceputul epidemiei © foto: arhiva Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP), a raportat un număr de 9.728 de cazuri de rujeolă confirmate de la începutul epidemiei și până la data de 3 noiembrie.

Cazurile confirmate de rujeolă confirmate până în data de 3 noiembrie sunt în număr de 9.728, raportează CNSCBT. S-a înregistrat o creștere față de săptămâna trecută cu 24 de cazuri.

Numărul deceselor înregistrate până în prezent, ca urmare a îmbolnăvirii cu rujeolă este de 35, neschimbat față de săptămâna trecută.

Ca și repartizare geografică a deceselor din cauza rujeolei, până la data de 03.11.2017 au fost înregistrate: 9 în jud. Timiş, 6 în jud. Arad, 7 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraş Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Braşov, 1 în jud. Cluj, 1 în jud. Călăraşi, 1 în jud. Neamţ, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui, 1 în jud. Galaţi, 1 în jud. Mureş şi 1 în Bucureşti.

În total, 41 de județe sunt afectate de rujeolă.

Taguri: cazuri rujeola, decese, decese rujeola, epidemie, epidemie rujeola, rujeola
Vezi articol original pe Tion.ro