Bianca Benea, pe locul 5 la CM de junioare

Bianca Benea, pe locul 5 la CM de junioare © FOTO: Augusto Bizzi Sportiva Bianca Benea, legitimată la CSM Oradea (antrenor Nicolae Ille), a fost foarte aproape de podium în proba individuală de spadă junioare a Campionatului Mondial de scrimă pentru cadeţi şi juniori, care are loc la Verona (Italia).

Spadasina orădeană a avut un parcurs foarte bun, clasându-se pe locul 5, dintr-un total de 174 de sportive participante la această probă.
În grupe, Bianca a obţinut cinci victorii din şase meciuri disputate şi s-a calificat pe tabloul eliminatoriu de 128 de concurente. Aici, ea şi-a mai trecut în cont alte patru victorii, care i-au asigurat accederea pe tabloul de opt.

Bianca Benea le-a învins pe Bethan Plant (Marea Britanie), scor 15-6, Hanna Sato (Japonia), scor 15-12, Lea Mayer (Germania), scor 15-13 şi Federica Isola (Italia), scor 15-13, ajungând astfel până în sferturile de finală. Spadasina orădeană a pierdut, din păcate, în această fază a competiţiei, în faţa Juliei Falinska (Polonia), cu scorul de 14-15, după un duel dramatic şi foarte echilibrat. Bianca a fost practic la o singură tuşă de podiumul Campionatului Mondial! Remarcabil este şi faptul că ea a reuşit să o învingă în “optimi” pe campioana europeană en titre, Federica Isola, chiar în faţa propriilor suporteri.

Celelalte componente ale lotului naţional de spadă junioare al României au obţinut următoarele clasări: Zsuzsa Schlier (CS Târgu Mureş) – locul 7, Denisa Barosan – locul 16 şi Alexandra Predescu (ambele de ls CSA Steaua) – locul 39. Competiţia de la Verona continuă, marţi fiind programată proba pe echipe.

Taguri: bianca benea, Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeţi şi juniori
Vezi articol original pe BihOn.ro