Cel mai mare salon fotografic din țară

Cel mai mare salon fotografic din țară Clubul Fotografic „Varadinum” al Asociației ,,Ovi D. Pop” organizează joi, de la ora 17:00, gala de premiere a primului Salon de Artă Fotografică „Varadinum 2017”.

Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat din Oradea. În cadrul evenimentului vor fi vernisate lucrările acceptate la Salon și va fi prezentat „Best Author” – autorul cu cele mai multe acceptări și premii din concurs. Acesta este Graham Cashell, din Irlanda.

La concurs s-au înscris on-line 535 autori din 58 de ţări, cu 6.764 lucrări la categoriile OPEN Color, Open Mono, People şi Nud.
salon

Jurizarea s-a făcut în data de 12 noiembrie la Oradea, juriul fiind format din Manolis Metzakis din Grecia (preşedinte GPU, Global Photo Union – cea de-a treia asociaţie fotografică din lume), Michelle Macinai din Italia (cel mai premiat artist fotograf din Italia pe anul 2016), Nagy Lajos (artistul fotograf cu cea mai mare distincţie FIAP* din România), Balasi Csaba (singurul Master FIAP* din România), Flavian Săvescu (câştigător al multor premii internaţionale, dar şi al Salonului Naţional de Turism 2015) şi ca rezervă Valentina Stan din Oradea (cea mai mare distincţie FIAP pe Oradea).

Amploarea, numărul artiștilor și țărilor participante, fotografiile înscrise, cele mai importante patronaje şi calitatea juriului au făcut ca salonul organizat la Oradea să fie cel mai mare eveniment de gen din România.

Taguri: expo foto, oradea, salon de arta fotografica, Varadinum 2017
Vezi articol original pe BihOn.ro