Cum este vazut traiul in Anglia

La un moment dat, in viata, trebuie sa ne despartim de cei dragi, pentru a cauta un trai pe cont propriu. Nu putem trai pe banii parintilor decat pana la un punct. Si acest lucru nu este pentru ca nu si-ar dori ei, ci pur si simplu pentru ca ne simtim indatorati sa ne castigam painea pe cont propriu si, de ce nu, sa incercam sa-i ajutam si noi la randul nostru.

Imi amintesc momentul cand m-am despartit si eu pentru prima data de familia mea. Aveam doar un rucsac in care am inghesuit niste haine si 250 de euro bani de buzunar. Parintii mei aveau ochii in lacrimi, urmarindu-ma cu privirea pana statia de autobuz. Am ajuns la 2uk.ro, o firma de transport persoane in Anglia unde imi facusem rezervare cu o seara inainte.

Dupa o ora, microbuzul a pornit. Destinatia era Anglia. Drumul a fost lung, insa am avut norocul sa atipesc timp de cateva ore pana la granita Romaniei. Dupa nu mi-am putut dezlipi ochii de frumusetile tarilor prin care treceam. Nu-mi venea sa cred ce infrastructura aveau orasele din vestul Europei. Strazile erau imaculate si cladirile erau parca abia construite.

Odata ajuns in Anglia, mai exact intr-un orasel de pe langa Londra, m-am simtit mai singur ca niciodata. Norocul meu a fost ca un vechi prieten de-al meu m-a ajutat sa imi gasesc un job si mi-a oferit un loc in care sa stau.

Pentru inceput, orice job era bun pentru mine. Am lucrat la o spalatorie, la o brutarie sau ca ospatar. Castigam multi bani, insa traiul era foarte scump si iesirile cu prietenii ma lasau cu buzunarele goale. Am hotarat ca nu vreau sa mai continui in acest mod, si ca am nevoie de un loc de munca mai serios. Faptul ca stiam limba la perfectie a fost un avantaj enorm, astfel am aplicat pentru un internship la o firma de publicitate. Spre surprinderea mea am aflat ca am fost acceptat.

Atunci a inceput cea mai importanta perioada din viata mea, de asemenea si cea din care am invatat foarte multe. Internshipul era pe o perioada de 6 luni, timp in care eram platit cu un salariu de 1500 de lire/luna. Dupa cele 6 luni insa, se pare ca m-am descurcat de minune, astfel am primit oferta de a lucra in continuare cu ei. Salariul era foarte bun, munca fizica nu era, astfel ca am hotarat sa continui. Am inceput sa cunosc oameni noi, sa-mi fac prieteni noi, fapt ce m-a ajutat foarte mult sa-mi dezvolt personalitatea si cunostintele mele in acest domeniu. Dupa un an la aceasta firma, am reusit sa obtin postul de manager. Desi era o functie in care se aduna foarte mult stres, eram mai tot timpul pe drumuri si nu mai aveam timp sa ies cu prietenii, salariul pe care il aveam ma facea sa continui si sa muncesc din ce in ce mai mult.

Dupa trei ani m-am intors in tara. Imi era foarte dor de familie, de prietenii mei si de orasul in care m-am nascut. Am hotarat sa renunt la jobul din Anglia si sa imi deschid o afacere aici in Romania. Aveam destui bani adunati, destule cunostinte despre cum sa administrez o afacere si despre dezvoltarea acesteia.

Acum ramane doar sa ma hotarasc in ce domeniu sa pornesc afacerea. Cel mai fericit ma simt insa ca parintii mei sunt mandri de mine si ca acum sunt din nou alaturi de ei.