Hotărâri anti-NIS Petrol la Toboliu

Hotărâri anti-NIS Petrol la Toboliu Consiliul local din Toboliu a hotărât, joi, să nu mai permită utilajelor grele NIS Petrol ce prospectează după petrol și gaze să intre pe drumurile publice din comună.

Consilierii locali au adoptat o hotărâre prin care mașinilor de mare tonaj, cu excepția celor agricole, nu li se mai permite să intre pe pășunile satului.

De asemenea, consilierii au votat pentru rezilierea acordului de despăgubire pe care primarul Maier l-a semnat cu NIS Petrol, pentru pășunile satului. Pentru drumurile din intravilan, primarul recunoaște că a dat doar un acord verbal.

Reamintim că localnicii din Toboliu trăiesc în tensiune, după ce săptămâna trecută utilajele NIS Petrol le-au intrat pe pământuri și le-au distrus culturile. Marți, reprezentanții NIS Petrol s-au întâlnit cu fermierii revoltați în curtea Primăriei. Deși Ioan Rodina a încercat să-i calmeze pe oameni și să le spună că vor fi despăgubiți, oamenii nu au vrut să audă. Au cerut companiei să plece, în mod imperativ, acuzând că au fost batjocoriți, nefiind respectate acordurile de despăgubire.

Fermierii care și-au dat acordul să se intre pe terenul pe care-l lucrează consideră că NIS Petrol ar fi trebuit să intre pe terenurile lor astă-iarnă, când nu erau culturi pe câmp. Nu acum, în prag de vară.

Acorduri proaste pentru localnici

Din păcate pentru localnici, acordurile semnate cu NIS Petrol sunt dezavantajoase pentru ei, neavând clauze de reziliere. De asemenea, într-un paragraf se arată că NIS Petrol are răgaz de șase luni să intre pe pământuri, după informarea prealabilă a fermierului. NIS Petrol a afișat la avizierul Primăriei acea notificare, săptămâna trecută. Oamenii sunt revoltați de acest mod de a opera, în condițiile în care compania a știut să îi caute pe fiecare în parte atunci când le-a cerut să-și dea acordul pentru a le intra pe pământuri și, implicit, pentru a-i despăgubi.

Scandal la Toboliu! Localnicii le cer căutătorilor de gaze să plece! scandal-toboliu-37 După ce au semnat acorduri de despăgubire cu compania petrolieră pe multe sute de hectare, fermierii realizează că au făcut o gafă. Utilajele tocmai au intrat pe terenuri și au provocat distrugeri între culturi. Locuitorii din Toboliu sunt revoltați pe modul de acțiune al companiei NIS Petrol și c… Citește articolul NIS Petrol: Respectăm dreptul la proprietate și vom despăgubi Printr-un comunicat transmis de o companie PR, NIS Petrol transmite că „respectă dreptul de proprietate și munca cetățenilor din această zonă. Compania a semnat acorduri cu proprietarii de terenuri și fermierii pentru accesul pe terenuri. Astfel, pentru eventuala afectare a diferitor culturi agri… Citește articolul Taguri: gaze de sist, scandal, toboliu
Vezi articol original pe BihOn.ro