Inspecția Judiciară: Raportul de control la Parchetul General, transmis CSM


Inspecţia Judiciară (IJ) a anunţat, luni, că a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) raportul privind controlul efectuat la Parchetul General.

“Joi, 9 noiembrie 2017, Inspecţia Judiciară a transmis Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii Raportul privind rezultatele controlului managerial, desfăşurat în perioada 4 – 29 septembrie 2017, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, au precizat reprezentanții IJ.

Parchetul General nu a formulat obiecţiuni la raportul întocmit de inspectorii judiciari.

Inspecţia Judiciară a început controlul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe data de 4 septembrie, fiind vizată activitatea desfăşurată la PÎCCJ în 2016 şi semestrul I al acestui an. Echipa de control a fost formată din opt inspectori judiciari.

Şeful Inspecţiei Judiciare a semnat, la începutul lunii iulie, ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienţa managerială la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală. Cele două controale au fost incluse în calendarul de activităţi pentru anul 2017 ca urmare a propunerii ministrului justiţiei, Tudorel Toader.

Pe 19 iunie, Toader a trimis la Inspecţia Judiciară o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA şi Parchetul General.

Vezi articol integral