Peste 200 de cazuri noi confirmate de rujeolă, în țară

Peste 200 de cazuri noi confirmate de rujeola, in tara. Cele mai multe decese sunt in Timis © Foto: Pixabay Peste două sute de noi cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă s-au înregistrat în întreaga țară, în ultima săptămână. Anunțul a fost făcut de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Cele mai multe cazuri au fost semnalate în Buzău. Dar cele mai multe decese provocate de rujeolă au avut loc în Timiș.

De luni, 26 martie, până vineri, 30 martie, au fost raportate încă 215 cazuri noi de rujeolă, în 20 de județe și București, anunță CNSCBT, potrivit News.ro.

Cele mai multe cazuri au fost semnalate în Buzău: 57. Număr mare de îmbolnăviri a apărut și în Prahova (26), Constanţa (21), Neamţ (19), Vrancea (11), Iaşi (11) şi Olt (11).

Astfel, numărul total de cazuri confirmate de la debutul epidemiei a ajuns la 11.784, din care 45 de decese.

Cele mai multe decese provocate de rujeolă sunt în judeţul Timiş, respectiv 9. S-au mai înregistrat decese în judeţele Arad (6), Dolj (7), Bacău (4) câte trei în Caraş-Severin şi Neamţ şi câte unul în judeţele Bihor, Braşov, Călăraşi, Cluj, Ialomiţa, Iași, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Galați, Mureș şi Bucureşti.

Taguri: decese rujeola timis, epidemie rujeola, rujeola, statistica rujeola
Vezi articol original pe BihOn.ro