Politistul pedofil, decorat de Traian Băsescu cu ordinul ”Bărbăție și Credință”

Politistul pedofil, decorat de Traian Basescu cu ordinul ”Barbatie si Credinta” © Foto: arhivă Eugen Stan, polițistul arestat după ce a agresat sexual doi minori într-un lift din Capitală, a fost decorat în 2012, de președintele Traian Băsescu, cu ordinul ”Bărbăție și Credință”.

Informația a fost confirmată pentru Mediafax, de președintele Federației Naționale a Polițiștilor SED LEX, Florin Vîlnei.

Este vorba despre Decretul nr.472/2012 privind conferirea unor decorații, publicat în Monitorul Oficial, în vigoare din 9 iulie 2012. Decorarea a avut loc la propunerea ministrului administrației și internelor, ”în semn de apreciere pentru implicarea directă în combaterea efectelor provocate de condițiile meteorologice excepționale din iarna 2011-2012, prin salvarea de vieți omenești, deblocarea drumurilor și ajutarea populației sinistrate, pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor încredințate de-a lungul întregii lor cariere.”

La articolul 10 din Decret se arată că ”se conferă Medalia Bărbăție și Credință clasa a III-a, cu însemn pentru civili (12.) domnului agent șef principal de poliție Stan Ion Eugen”.

Polițistul acuzat că a agresat sexual mai mulți minori în Capitală a fost prins de autorități în 8 ianuarie. Judecătoria Sectorului 6 a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Eugen Stan lucra la Brigada Rutieră a Capitalei, încă din 2010, anterior fiind angajat al Jandarmeriei.

Articole pe aceeași temă:

Pedofilul care a agresat doi copii a fost prins. Acesta este fost jandarm, actualmente polițist la rutieră

Aproape 300 de politisti il cauta pe barbatul care a agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din Capitala

Taguri: Eugen Stan, pedofil, pedofil decorat basescu, politist pedofil, Traian Băsescu
Vezi articol original pe BihOn.ro