Prefectul Mihaiu – atent la reclamă!

Prefectul Mihaiu – atent la reclamă! La sesizarea firmelor de publicitate, prefectul Mihaiu cere lămuriri de la Primăria Oradea, pe seama Regulamentului municipal de publicitate stradală.

Prefectul Ioan Mihaiu și-a asumat mai multe obiecții ale firmelor ce se ocupă cu publicitatea stradală în Oradea. Prin urmare, în 28 februarie Prefectura trimitea Primăriei o adresă în care relevă primarului Bolojan principalele obiecții primite, față de care Primăriei i se cere un punct de vedere. Primăria nu a oferit Prefecturii nici până azi un răspuns scris, la o lună și jumătate de la adresa prefectului.

Iată obiecțiile firmelor de publicitate la articole din Regulamentul municipal apreciate ca fiind pe lângă lege:

– interzicerea amplasării mijloacelor de publicitate la mai puțin de 50 de metri de intersecțiile semaforizate;

– interzicerea reclamelor pe imprejmuirile imobilelor, în condițiile în care legea se referă doar la împrejmuirile cimitirelor, a lăcașurilor de cult, a scuarurilor, parcurilor și grădinilor publice;

– interzicerea amplasării pe clădirile deteriorate în condițiile în care, se arată în adresa prefectului, legea se referă doar la clădirile în stare avansată de deteriorare;

– sunt criticate și prevederile din Regulament prin care se interzice amplasarea ecranelor publicitare și a mijlocelor publicitare de tip „prismă” pe domeniul public sau privat al municipiului. În adresă, se arată că noțiunea de „prismă” nu e definită nici de lege (nr. 185/2013), nici în cuprinsul Regulamentului. De aceea, Primăriei i se cere să definească această noțiune, în Regulament.

Prefectul Ioan Mihaiu subliniază că își însușește obiecțiile companiilor de publicitate, incluse în mod expres în adresa către primarul Bolojan. Mai sunt și alte obiecții ale celor vizați de Regulament, atașate adresei către Primărie, însă pe care prefectul doar le-a comunicat, fără să și le însușească. „Am selectat acele obiecții pe care ni le-am însușit”, ne-a declarat prefectul.

Mihaiu subliniază pentru JB & BIHON că va respecta toți pașii legali și nu va ezita să dea Primăria în judecată, dacă va fi cazul. Recent, prefectul Mihaiu a acționat Primăria în contencios administrativ pentru Regulamentul privind atestarea administratorilor asociațiilor de proprietari.

Taguri: ioan mihaiu, prefect, primaria oradea, publicitate stradala
Vezi articol original pe BihOn.ro