PREOT BUZOIAN: „Parcă aș fi într-un oraș din Ungaria, care ține doliu de 1 decembrie..”

Mesaj tranșant al unui preot buzoian, ca reacție la lipsa din magazine a produselor cu însemnele Tricolorului în preajma sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Părintele profesor Romeo Ene, unul dintre clericii preferați de noua generație de tineri, devenit model de preot în pas cu vremurile, a reacționat după o postare pe Facebook în care se constată lipsa din unitățile comerciale a produselor cu însemnelor Tricolorului. Postarea a fost făcută cu doar două zile înainte de sărbătorirea Zilei Naționale a României, moment în care, opinează clericul, toți românii ar trebui să poarte însemnele Tricolorului.

„Parcă aș fi într-un oras din Ungaria care ține doliu de 1 Decembrie. Am căutat în benzinării, la librăriile de pe Cuza Vodă, la „chinezii de la Gorbaciov” (sic!). Până la urmă am găsit ceva la librăria Danny Criss de pe strada Marghiloman. Dacă nici în perioada asta, atunci când?”, a scris părintele Ene pe Facebook.

Postarea a stârnit comentarii diverse din partea internauților, care au susținut, în bună măsură, punctul de vedere al preotului.

„Nu lipsesc numai din magazine, ci și din casele si din inimile românilor. E trist că trebuie să așteptăm o zi pentru a ne aduce aminte că suntem români si să ne arătăm simbolurile nationale, dar nu avem de unde sa le procurăm.”, a mai scris părintele profesor.

Doi preoți „pe val” pentru generția de tineri: Pr. Constantin Necula și Pr. Romeo Ene

Atitudinea preotului extrem de popular printre tineri este departe de a fi o simplă zvâcnire naționalistă. Pr. Romeo Ene a mai precizat că, cel puțin anul viitor, „ar trebui să se facă o campanie ca toata lumea să-si puna la casă sau la balcon un Tricolor și tot orasul sau toată tara sa se umple de steaguri. Asa cum era la Alba Iulia acum 100 de ani. Că doar sărbătorim Centenarul Marii Uniri, nu?”.

În vârstă de 35 de ani, părintele Romeo Ene este slujitor la biserica „Sfântul Dumitru” de pe strada Parâng și profesor de religie la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău. Tot părintele este cel care a organizat parastasele pentru cele 64 de victime ale cumplitului incendiu din clubul Colectiv.

Etichete:, ,Vezi articol original pe ReporterBuzoian.ro