Proiect de mediu la Școala „Szacsvay” din Oradea

Proiect de mediu la Școala „Szacsvay” din Oradea Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea implementează un nou proiect de mediu cu finanțarea unei companii petroliere.

Structură aflată în subordinea Consiliului Județean, Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea va demara un proiect ecologic, prin care va fi reamenajat spațiul verde la Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea. De asemenea, prin parteneriat cu Facultatea de Protecție a Mediului, vor fi inițiate activități de educație ecologică a elevilor. Proiectul se cheamă „Învățăm să protejăm natura”, ajuns la ediția a II-a.

„Am reușit și anul acesta să obținem o finanțare de la MOL România pentru implementarea unuia dintre proiectele noastre de suflet, prin care ne-am propus să reamenajăm spațiul verde din incinta școlii Szacsvay Imre din Oradea. Vom reuși astfel să asigurăm elevilor un spațiu verde de recreere adecvat”, a precizat cu această ocazie Bogdan Hossu, directorul executiv al Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea.

Se dorește ca prin intermediul acestor activități de educație ecologică și prin promovarea în mediul online a activităților desfășurate, să se atragă atenția comunității locale asupra problemelor de protecție a mediului din municipiul Oradea.

Costuri mici

Proiectul va fi implementat în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2018. Valoarea financiară a proiectului nu este mare. Finanțarea asigurată de Fundația pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului Spații Verzi, componenta „Spații Verzi Urbane” se ridică la 9.000 de lei, valoarea totală a proiectului fiind 12.070 lei.

Taguri: companii petroliere, finantare MOL, oradea, proiect de mediu, Școala „Szacsvay”
Vezi articol original pe BihOn.ro