Sute de persoane au murit in Coreea de Nord, dupa ce un tunel din zona de teste nucleare s-a prabusit

Doua sute de persoane au murit in Coreea de Nord, dupa ce un tunel din zona de teste nucleare s-a prabusit © Foto: captura video Youtube/Breaking News Global 24/7 Cel puțin 200 de persoane au murit în Coreea de Nord, după ce un tunel din zona de teste nucleare s-a prăbușit, potrivit postului japonez de televiziune Asashi, citat de The Telegraph.

Accidentul s-a petrecut la complexul Punggye-ry din Coreea de Nord, unde autoritățile efectuează teste nucleare. Aproximativ 100 de muncitori au murit după ce un tunel s-a prăbușit. Alte aproximativ 100 de persoane ce participau la operațiuni de salvare au fost ucise de o a doua prăbușire în zonă. Nu se cunoaște data exactă a incidentului, fiind ținut ascuns de către autoritățile din Coreea de Nord, dar se estimează că a avut loc în urma testului nuclear realizat la începutul lunii septembrie, transmite The Telegraph, citând televiziunea japoneză Asashi.

Testul nuclear realizat de Coreea de Nord în 3 septembrie a fost anunțat ca un test de succces cu bombă cu hidrogen de către autoritățile de la Phenian. Acesta a cauzat un cutremur cu magnitudinea de 6,3. Oamenii de știință din China au avertizat că testele subterane ar putea provoca prăbușirea muntelui și elibera scurgeri radioactive în atmosferă.

Taguri: kim jong un teste nucleare, morti coreea de nord, teste nucleare coreea de nord
Vezi articol original pe Tion.ro