Universitatea din Oradea organizează admitere pentru doctorat

Încep înscrierile la doctorat Ministerul Educației Naționale a aprobat înființarea a două noi domenii de doctorat la Universitatea din Oradea.

Din toamnă, Universitatea din Oradea va putea înscrie doctoranzi în două noi domenii: „Farmacie” și „Teologie”. Noile specializări vor funcționa în cadrul Școlii Doctorale de Științe Biomedicale, respectiv în cadrul Școlii Doctorale de Filologie.

Admiterea la noile domenii se va face din această toamnă. I.O.S.U.D. – Universitatea din Oradea este acreditată să organizeze studii universitare de doctorat în 12 domenii de doctorat, organizate în cadrul celor 7 școli doctorale aflate în structura facultăților care gestionează domeniile, atât la forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă.

Înscrierea pentru admitere la studiile universitare de doctorat se face la secretariatul Studiilor Universitare de Doctorat, Biblioteca nouă, etaj 4, în perioada 5-17 septembrie 2018.

Etape

Pentru a fi admiși la studiile doctorale, candidații trebuie să parcurgă câteva etape: susţinerea examenului de competenţă lingvistică, înscrierea candidatului prin depunerea dosarului de candidatură, participarea la colocviul de admitere, confirmarea locului obținut prin concurs.

Pentru anul universitar 2018-2019, I.O.S.U.D.-Universitatea din Oradea organizează concurs de admitere la școlile doctorale din structura sa pentru următoarele domenii de doctorat: Filologie, Geografie, Istorie, Sociologie, Biologie și Medicină, Economie, Agronomie, Inginerie electrică, Inginerie energetică, Inginerie industrială și Inginerie și management.

Detalii privind organizarea admiterii la studiile universitare de doctorat se pot obține și accesând pagina web: uoradea.ro, la link-ul: https://admitere.uoradea.ro/ro/doctorat.

Școli și domenii

1. Școala Doctorală de Filologie – domeniul de doctorat Filologie, în cadrul Facultății de Litere;

2. Școala Doctorală de Geografie – domeniul de doctorat Geografie, în cadrul Facultății de Geografie, Turism și Sport;

3. Școala Doctorală de Istorie – domeniul de doctorat Istorie, în cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării;

4. Școala Doctorală de Sociologie – domeniul de doctorat Sociologie, în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane;

5. Școala Doctorală de Științe Biomedicale – domeniile de doctorat Biologie și Medicină, în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie;

6. Școala Doctorală de Științe Economice – domeniul de doctorat Economie, în cadrul Facultății de Științe Economice;

7. Școala Doctorală de Științe Inginerești – domeniile de doctorat Agronomie, Inginerie electrică, Inginerie energetică, Inginerie industrială și Inginerie și management, în cadrul Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică.

Taguri: doctorat, inscrieri, universitatea din oradea
Vezi articol original pe BihOn.ro