Victor Ponta a primit cetatenie sarba. Este consilier onorific al presedintelui Serbiei

Victor Ponta a primit cetatenie sarba. Este consilier onorific al presedintelui Serbiei © foto: arhiva Fostul premier al României, Victor Ponta, a devenit cetățean sârb, anunță presa din țara vecină. Mai mult, acesta ar fi primit calitatea de consilier onorific la președintelui Aleksandar Vucic.

Victor Ponta poate fi considerat sârb cu acte în regulă, începând de joi, anunță cotidianul Blic. Surse din cadrul Guvernului de la Belgrad au precizat pentru ziar că fostul prim-ministru al României a primit cetățenia sârbă și pașaport sârbesc.

Mai mult, Ponta a precizat pentru Hotnews.ro că a primit și calitatea de consilier onorific al președintelui Serbiei, Aleksandar Vucic.

Chiar și după încheierea mandatului de prim-ministru, Victor Ponta a ținut legătura cu reprezentanți din politica sârbă. La jumătatea anului trecut, acesta a fost prezent la Belgrad unde a transmis că România va susține în continuare Serbia în demersul de integrare în Uniunea Europeană, aceasta fiind în interesul întregii regiuni.

În august 2016, Ponta a participat la o sesiune a Parlamentului sârb, în cadrul căreia au ținut discursuri președintele Serbiei și prim-ministrul. Atunci Ponta a profitat de ocazie pentru a sublinia faptul că Serbia a fost dintotdeauna cel mai bun vecin și prieten al României.

Taguri: cetatenie, consilier, Ponta, serbia, victor ponta, victor ponta sarb, victor ponta serbia
Vezi articol original pe BihOn.ro