Zeci de mii de tineri se află zilele acestea pe litoral. Vezi care sunt cele mai aglomerate staţiuni

Zeci de mii de tineri se află zilele acestea pe litoral. Vezi care sunt cele mai aglomerate staţiuni Zeci de mii de tineri se află zilele acestea pe litoral, în miniacanţa de 1 Mai, pentru ei fiind pregătite festivaluri de muzică, gastronomice şi de bere, întreceri de maşini şi multe concerte, cele mai aglomerate staţiuni fiind şi în acest an Mamaia şi Vama Veche.

În Mamaia şi Vama Veche se află mai bine de 30.000 de persoane.

Petrecerile s-au ţinut lanţ începând de vineri seară, când s-a deschis şi sezonul de clubbing şi de petreceri, iar staţiunile Mamaia şi Vama Veche au fost luate cu asalt, muzica pentru toate gusturile răsunând în boxe. Tinerii au cântat şi dansat până în zori, oprindu-se numai cât să se deplaseze într-un alt club, pentru un nou val de petreceri.

După ce au încercat să admire răsăritul de soare, mulţi dintre turişti au rămas să se plimbe pe plajă. S-au găsit şi temerari care s-au scăldat în mare, un act de curaj şi bravadă pentru că temperatura apei este foarte scăzută şi nici în aer nu sunt prea multe grade Celsius.

Conform unor cifre estimative, prezentate de către hotelieri, peste 20.000 de persoane au ales Mamaia şi în zona Mamaia Nord – Năvodari, pentru zona de cluburi, iar alte peste 10.000 de tineri au optat pentru libertatea şi nonconformismul din Vama Veche.

Din păcate, în celelalte staţiuni, de la Eforie până în Costineşti, şi de la Olimp la Saturn, puţini au fost cei care au ales să-şi petreacă această minivacanţă, aici mergând în special familiile cu copii, care au fost tentate de ofertele all inclusive, de plaja primitoare şi de liniştea din aceste zone. La rândul lor, constănţenii au încercat să scape de frenezia şi aglomeraţia din staţiune şi au mers să se plimbe pe faleza de la Cazino.

Număr record de turişti în acest weekend pe litoralul românesc

Numărul oficial al turiştilor care şi-au petrecut, până în prezent, minivacanţa în staţiunile româneşti de la Marea Neagră, a fost de aproape 80.000, cei mai mulţi dintre ei, peste 55.000, alegând staţiunile Mamaia şi Vama Veche.

Potrivit cifrelor prezentate de reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa, în unităţile hoteliere de pe litoralul românesc se cazaseră, oficial, până duminică, 77.521 de persoane, dar numărul acestora s-ar putea să fie mai mare, pentru că mulţi alţi tineri s-au cazat la particulari.

Dintre cei peste 77.500 de turişti, 9.546 sunt străini.

Cei mai mulţi turişti, 39.740, s-au aflat în Mamaia, staţiunea fiind urmată în top de Vama Veche, cu 17.600, şi Năvodari, cu 9.263 de turişti înregistraţi.

Alte câteva zeci de mii de persoane au ales să-şi petreacă vacanţa în alte staţiuni de pe litoral, peste 10.000 de turişti aflându-se în Eforie, Costineşti, Neptun şi Mangalia.

Cei mai puţini turişti cazaţi, oficial, în structurile hoteliere s-au aflat în Constanţa – 625 de turişti.

SURSA: Mediafax

Taguri: 1 mai, litoral, mamaia, minivacanta, vama veche
Vezi articol original pe BihOn.ro