Indiferent de anotimp, atat timp cat carosabilul pe care circuli nu este umed, ai posibilitatea sa iti duci la indeplinirea misiunea ta si dorinta de adrenalina si aventura.

Indiferent de anotimp, atat timp cat carosabilul pe care circuli nu este umed, ai posibilitatea sa iti duci la indeplinirea misiunea ta si dorinta de adrenalina si aventura. Ai la dispozitie o motocicleta urbana sau motocross dotata cu muti cai putere.

Insa, te-ai gandit macar odata in toata cariera ta de tanar motociclist ce faci cu protectia capului, poate partea cea mai sensibila a corpului? Care sunt principalele trucuri de care sa tii cont pentru a merge in deplina siguranta cu motcicleta pe traseu?

Adrenalina

Adrenalina, senzatia de libertate si timp economisit in trafic sunt, poate, principalele avantaje care ne fac pe multi dintre noi sa iubim motocicletele. Daca te gandesti sa achizitionezi una in viitorul apropiat, noi iti oferim cateva detalii pe care merita sa le stii inainte de a porni pe acest drum. 
 

Avantajele motocicletei

Cei care se gandesc sa isi ia o motocicleta, probabil s-au intrebat cel putin o data care sunt avantajele ei. De ce un motor si nu o masina sau, mai bine spus, care ar fi diferentele care ne-ar face sa ne indreptam atentia catre un motor:

• Parcurgi distanta mult mai rapid decat cu masina; 
• Economisesti timp, te poti strecura mult mai usor prin trafic, chiar si atunci cand este foarte aglomerat;
• Consumul de combustibil este mult mai mic; 
• Piesele de schimb sunt mai ieftine; 
• Investitia se amortizeaza mai repede;
• Fiabilitatea este mai mare fata de un autoturism;
• Doza de adrenalina este mult mai mare pe motor si calatoriile sunt mai antrenante; 
• Pe motocicleta ai mai multa vizibilitate si poti admira peisajele mult mai bine. 

Casca moto integrata

Castile Full Face ofera cel mai ridicat nivel de protectie a capului si sunt considerate cele mai sigure casti. O caracteristica distinctiva a acestui tip de casti este ca ofera protectie pentru fata si pentru barbie, ceea ce este o caracteristica cheie pentru siguranta.

Ceea ce este special in cazul castilor integrale este ca cand alegeti modeleul potrivit, trebuie sa luati in considerare pozitia pe care o luati in timpul conducerii. Ce inseamna acest lucru?

Daca conduceti o motocicleta de sport, cand sunteti asezati pe aceasta, corpul este putin cocosat si greutatea este spre fata motocicletei. Casca Full Face, care ar fi mai potrivita in acest caz, trebuie sa aiba un design mai aerodinamic, protectia pe barbia trebuie sa fie mai mare, iar viziera trebuie sa fie usor inclinata.

De asemenea, deschiderile de ventilatie trebuie sa fie asezate mai aproape de partea de sus a capului pentru a asigura cat se poate mai mult aer.

Daca conduceti un chrysler sau o motocicleta turistica, dvs va aflati intr-o pozitie verticala si in acest caz, casca integrala pe care o folositi trebuie sa aiba o barbie inferioara, iar conductele de aer trebuie sa fie pozitionate in fata.   

Castile Full Face, care sunt destinate pentru motociclete de sport, ca si castile MTB, trebuie sa ofere si o izolare fonica foarte buna si sa ofere un confort maxim.

Este o idee buna acest fel de casti sa fie dotate cu accesorii suplimentare, cum ar fi Mp3, Bluetooth, commer-a-rider comms etc.
 

Castile motocross

Castile offroad, fiind evident de denumirea sa, sunt special proiectate pentru drumuri murdare si terenuri accidentate. Castile moto pentru motocross nu sunt potrivite pentru conducere pe autosrazi sau pe strazi urbane.

Design-ul lor este mai diferit de design-ul castilor anterioare, deoarece sunt dotate cu viziere si cu barbii mai lungi pentru a asigura un flux de aer mai mare. Toate modele de casti motocross sunt proiectate cu protectie maxima, avand greutate minima si ventilatie foarte buna.

Caracteristica speciala a castilor off-road motocross este ca nu au o viziera incorporata. In schimb, includ ochelari speciale pentru off-road, iar daca modelul nu are, trebuie sa le cumparati separat.

Spre deosebire de alte tipure de casti, ale caror invelisuri sunt cel mai des realizate din policarbonat sau din fibra de sticla, castile cross sunt de obicei realizate din fibra de carbon sau kevlar, ceea ce le face foarte usoare, durabile si capabile de a rezista la orice impact.

Avantaje castilor cross:
• ofera nivel inalt de protectie;
• asigura o ventilatie buna;
• sunt foarte usoare si confortabile;
• includ o viziera confortabila care protejeaza de noroi in timpul conducerii.

Dezavantaje:
• sunt destinate numai pentru off-road;
• pretul lor este mai mare in comparatie cu celelalte tipuri de casti;
• nu includ vizor, si ar trebui sa cumparati ochelari separat.

 

8 thoughts on “Parcurgerea in siguranta deplina a unui traseu cu motocicleta

  1. Autorul aduce in discutie si impactul negativ al obiceiurilor nesanatoase, cum ar fi fumatul si consumul excesiv de alcool. Aceste informatii sunt relevante si ar trebui luate in considerare de catre toti cei interesati de un stil de viata sanatos.

  2. Mi-a placut modul in care articolul evidentiaza beneficiile consumului de fructe si legume proaspete. Este important sa ne hranim organismul cu nutrienti de calitate pentru a ne mentine sanatatea si a preveni aparitia bolilor.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii utile despre importanta unui stil de viata sanatos. Sunt de acord cu autorul ca alimentatia echilibrata si exercitiile fizice regulate sunt cheia unei vieti sanatoase.

  4. As dori sa vad mai multe exemple practice sau studii de caz legate de subiectul discutat. Ar putea adauga valoare articolului si ar face informatiile mai tangibile.

  5. Mi-a placut modul in care au fost structurate informatiile in articol. Totul este bine organizat si usor de inteles pentru cititori. Felicitari!

  6. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul abordat si apreciez efortul autorului de a oferi detalii relevante.

  7. Sunt de acord cu autorul articolului ca practicarea meditatiei si exercitiilor de respiratie poate avea beneficii remarcabile asupra starii noastre de spirit si nivelului de stres. Este reconfortant sa stii ca exista solutii la indemana noastra pentru a ne relaxa si a ne recupera dupa o zi incarcata.

  8. Articolul este foarte interesant si util, oferind informatii valoroase despre tehnici de relaxare si reducere a stresului. Este important sa ne acordam timp pentru a ne ingriji de sanatatea noastra mentala si fizica, iar aceste metode simple pot face o diferenta semnificativa in calitatea vietii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *